marts 20, 2022

Forår på vej mod sommer

By Bedi

Jeg skrev tidligere hvor skønt det var i Rom med spirende forår og hvor lækkert med dobbelt op på forår her i italien og mere forår, når vi kommer tilbage til Danmark, i starten af april.

Og foråret kører virkelig for fuld skrue også her i Firenze. Fuld sol stort set hver dag, lunt og nu lover vejerudsigten sommer temperaturer i næste uge. Faktisk har solen slået rekord her i norditalien, der har ikke været regn i 100 dage. Det er tydeligt at vandstanden i Arno er lav og det er sikkert ikke super godt for landbruget/vinbønderne med mangel på vand, men for en sol og forårshungrende nordbo, er det meget dejligt med alt det lys, varme og grønne blade.

På trods af det flotte vejr om dagen, er det stadig køligt om natten og måske er det medvirkende til, at træerne først nu viser grønne blade. Det gør de til gengæld alle sammen nu og græsser og vilde blomster vælter frem. Fuglene er selvfølgelig i fuld gang lige fra tidlig morgenstund og insekter og sommerfugle er her masser af. Og jeg elsker det hele og forsøger at fange alt det fine med mit mobiltelefon kamera – som nu er så så godt til både zoom og skarphed, at jeg ikke længere slæber mit store spejlrefleks kamera med på rejser mere.

En anden ting jeg ikke har taget med er shorts, havde drømt om dejligt forår, men sommer er en ekstra gave vi får med. Så jeg må nok forbi en tøjbutik og indkøbe et par shorts – ikke for at flashe hvide stænger i gadebilledet, men på altanen tror jeg det går fint, at få lidt farve på de vinterblege ben.