april 14, 2022

At rejse er at leve…

By Bedi

…..og spise lækker italiensk mad 😂.

Det er jo ikke for ingenting at vores site hedder pastapassion.dk. Udover den gode opskrift på aglio olio e peperoncino har vi dog ikke skrevet så meget om pasta.

Pasta er som de fleste nok ved ikke bare en betegnelse for spaghetti. Der findes et væld af pastatyper. Med lidt hjælp fra Google gives der bud på, at der er mere end 300 pastaformer, med mere end 1.300 forskellige navne. Antallet af forskellige pastaretter tør jeg ikke give bud på. Det giver nok heller ikke mening, da der jo findes et hav af hjemmestrikkede opskrifter.

Når vi taler om de traditionelle pastaretter, så er hver af de 20 italienske regioner kendt for netop deres signatur pastaretter. Vi har i sagens natur koncentreret os om pastaretter fra de tre regioner vi har besøgt – Lazio (Rom), Toscana (Firenze) og Emilia-Romagna (Bologna). Blot for at nævne nogle af signatur retterne:

Lazio/Rom: Carbonara, Cacio e Pepe og Amatriciana

Toscana/Firenze: Aglio olio e peperoncine, ragu di chinghiale og salsiccia e cavolo nero

Emilia-Romagna: Lasagna verde, tortellini crudo og tagliatelli alla Bolognese

Retterne skal naturligvis serveres med de rigtige pastatyper.

På vores instagram profil har vi lagt fotos ud af nogle af de mange lækre pastaretter vi har fået undervejs. Det ser voldsomt ud, men det er jo trods alt over 10 uger 😂🇮🇹.

Buon appetito