marts 15, 2022

Dal parrucchiere

By Bedi

I dag overvandt jeg min “frisørangst” – har prøvet flere frisørbesøg hvor jeg tydeligt, synes jeg selv, har forklaret hvordan jeg vil klippes og så ende med et absolut andet resultat – spørg bare Dino hvor irriteret jeg så er, i lang tid efter frisørturen og indtil det værste vokser ud igen. Det er især mit pandehår der altid ender med at blive for kort og det sidder lige der midt i ansigtet og stritter når jeg ser mit spejlbillede, og så er det jeg bander og brokker.

Nu har vi været i Italien 1,5 måned og jeg var ikke nyklippet da vi tog afsted, så en tur til frisøren blev mere og mere aktuelt (jeg brokker mig nemlig lige så meget når mit hår bliver for langt og stritter).

Dino var til frisør i sidste uge og det blev pænt, selvom det var eleven der klippede ham og det tog næsten en hel time fordi han klippede ekstremt langsomt – det hjalp jo så heller ikke på min ”frisørangst”.

Men i dag tog jeg modet til mig og gik ind i en salon tæt på hvor vi bor som jeg har gået og luret lidt på. Deres hjemmeside er på både på italiensk og engelsk og de så professionelle ud. Vi gik ind efter frokost og jeg kunne få tid 1 time efter, fint så kunne jeg ikke nå at fortryde.

Nu er det overstået og jeg er tilfreds, Dino siger også det er flot, men ham kan man ikke regne med, han synes altid jeg ser dejlig ud – uanset hvad jeg finder på❤️.

I Italien dyrker de virkelig god service i butikker og på restauranter og det gælder også hos frisøren. Der var tre assistenter der sørgede for modtagelse, forplejning og hårvask. Det var en Aveda frisør (vegansk hårpleje) og de dyrkede åbenbart dufte og chakraer, så da vi var blevet sat (Dino var med som moralsk støtte;-) skulle vi hver vælge et kort i en bestemt farve. På kortet stod der noget om den chakra det hørte til – på italiensk, så der gik vi glip af lidt visdom – så fik vi et pust i hænderne af en duft der hørte til kortet vi havde valgt, den skulle vi dufte til tre gange. Det duftede ganske dejligt og var lidt sjovt/mærkeligt.

Efter duftseancen kom maestroen – ejeren af butikken – en venlig og alvorlig mand i fyrrerne. Jeg har aldrig haft en mandlig frisør, men ham her var tillidsskabende og udstrålede dygtighed. Jeg havde et foto med og forklarede – kort i nakken, langt PANDEHÅR – og på trods af begrænset dialog, måske pga sprog måske bare fordi han var helt med på planen, gik han igang uden ord. Klippede koncentreret, føntørrede længe og avanceret og så brød han koncentrationen og spugte smilende om jeg var tilfreds.

Det er jeg, det blev som jeg gerne vil have det og Dino skal ikke høre på brok over hår. Tror jeg er fan af frisører der ikke snakker for meget, men koncentrerer sig om klip 😉.