marts 10, 2022

Aglio, Olio e Peperoncini – mums!

By Bedi

I dag fik jeg min absolutte pasta favorit til frokost og formentlig også den mest enkle at lave – Aglio, Olio e Peperoncini. Og ja, det er så enkelt som det lyder – der skal stort set kun bruges en rigtig god spaghetti (tør), hvidløg, olie og chili. Retten kan laves på den tid det tager at koge spaghettien.

Her er ingredienserne, mængder kan findes i alle mulige opskrifter på nettet, f.eks. er det lidt en smagssag hvor meget hvidløg man vil have og selvfølgelig hvor meget spaghetti man kan spise. Når jeg får Aglio, Olio e Peperoncini er der rigeligt af det hele.

 • Hvidløg
 • Rød chili
 • Oliven olie
 • Spaghetti
 • Bredbladet persille
 • Parmesan

Det er lidt religion om der skal ost på eller ej, på min ret skal der. Der skal også være krudt i chilien, der må gerne vise sig lidt svedperler på panden, når retten nydes.

 1. Fyld pasta gryden næsten helt op med vand og tilsæt salt.
 2. Hak hvidløg i fine tern eller super tynde skiver. Hak rød chili fint. Hak bredbladet persille.
 3. Du skal sjovt nok putte spaghettien i vandet når det koger, og så rører du ofte under hele tilberedningstiden. Hvis der står 9-11 minutter på pakken, så skal den garanteret kun have max. 9. Husk, al dente, al dente, al dente – og den får også lidt på panden.
 4. Imens fikser du resten. Hæld olien på en medium varm pande, og tilsæt herefter hvidløg og chili. Det skal boble let omkring hvidløgstykkerne, men pas på, de må ikke få for meget – må ikke blive branket.
 5. Hæld spaghettien direkte fra vandet og over på panden og så slukker du for panden. Der skal lidt kogevand med. Rør det hele sammen, og tilsæt lidt kogevand hvis det damper ind. Olien og pastavandet gør spaghettien cremet og lækker.
 6. Anret på dine favorit pasta tallerkner, drys den bredbladede persille og så mangler kun den friske parmesan.

Buon appetito, man er vel son of a kok.

På det udvalgte foto har jeg allerede spist godt, jeg er jo ikke “svag-pasta-nyder”. De to ekstra store fed hvidløg er kun til pynt, der var godt med hvidløg i retten – helt perfetto.