marts 2, 2022

Marts i Firenze

By Bedi

Nu har vi sagt farvel til skønne Roma og flyttet teltpælene lidt nord på til smukke Firenze, hvor vi skal være hele marts. Super nemt – med Frecciarossa hurtigtoget tager det kun 1 time og 40 minutter. Vi er landet i en dejlig lejlighed, bygningen har en gang været en del af et kloster og lejligheden er moderniseret i 2016 – så lækker ny, men med et flot loft fra klostertiden. Og så har den en stor terrasse med sol og udsigt over en fin have.

Vi har bare slasket rundt siden vi kom i går, en af de mange skønne ting ved at være længe afsted er, at vi har masser af tid. Vi behøver ikke skynde os ud og se det hele på kort tid, men kan nyde den luksus det er, bare at være tilstede, sidde og nyde solen, få en kaffe på et torv eller hænge ud i vores lejlighed og se Netflix eller Fiorentina Juventus i Coppa Italia.

Det er i øvrigt sjovt at have været en hel måned i en stor, livlig, rodet og lidt støjende by som Rom (ca. 3 mio indbyggere) og så komme til Firenze en mindre by (ca. 400.000 indbyggere) på landet. Forskellene er slående og det gør det ekstra sjovt, flere eventyr oveni hinanden.

Rom er livlig, mangfoldig, støjende, beskidt og fyldt med smukke oplevelser og steder. Firenze er rolig, stille, meget meget velholdt, super ren og masser af smukke steder – ikke helt i samme mængde som i Rom, men tæt på natur og andre fine Toscanske byer. Så mon ikke vi den næste måned finder tid til et par ture ud af byen. Lige nu er vi bare på vej helt ned i gear og nyder at være rejst fra verdens smukkeste historiske storby Rom og ud “på landet” til verdens smukkeste renæssance by Firenze.

Forår, sol og blå himmel er fulgt med os, herligt vejr i går og i dag. Men vejrudsigten for næste uge truer med lidt skyer på himlen og temperaturer helt ned til 12 grader (vi har vænnet os til temperaturer over 15😎) – så vi køber nok månedskort til Uffizi gallerierne og fortaber os i deres kæmpe samling af Renæssance kunst.

Til gengæld lover vejrudsigten lidt længere fremme temperaturer op mod 17-19 grader, det glæder vi os til, for så er der morgenmad på terrassen og kølig hvidvin om eftermiddagen.

Buona primavera 🌸