februar 23, 2022

Dobbelt forår

By Bedi

Jeg elsker forår, sommer og efterår. Vinteren kan gå, men den er alt for lang til min smag. November, december og januar så er mit behov for mørke, hvile og indehygge klart opfyldt. Når vi rammer 1. februar så er jeg altid mere end klar til lys, lune temperaturer, blomster og blade på træerne.

Det er som regel ikke det februar og marts leverer i Danmark. Februar er altid slem kold og rusket, marts har heldigvis lyspunkter, men også tit kulde – så for mig er det 2 lange måneder hvor jeg utålmodigt venter på forår.

Vores valg af februar, marts og april som rejseperiode har jeg derfor set frem til med store forventninger om, at møde foråret i Rom – og Rom har heller ikke skuffet på dette punkt.

Vi har haft skønt vejr alle ugerne, et par dage med lidt skyer, en enkelt eftermiddag og et par nætter med lidt regn og resten af tiden masser af sol og temperaturer mellem 12-17 grader. I går toppede vejret med 19 grader og fuld blus på solen.

Vi har travet mange parker rundt inkl. botanisk have og jeg jagter (med kameraet) forårsblomster og andre forårstegn. Forårsblomster, ukrudt, græs og mandeltræer er i fuld gang, men træerne har ikke blade endnu – lidt sjovt for i Danmark ville mange være grønne med det vejr, men jeg tænker træerne her ved de skal holde til en lang sommer.

I går mødte vi de skønneste japanske kirsebærtræer fyldt med lyserøde blomster, et af de mest fantastiske forårssyn og da slog det mig, at jeg i år får dobbelt op på alt det skønne foråret byder på. Først her i Rom og i marts i Firenze – som måske vejrmæssigt er en anelse mere nordlig end Rom – og så til april når vi kommer hjem og foråret i Danmark er i fuld gang.

Så ingen tvivl herfra slutvinter/tidligforår er et super godt tidpunkt at smutte lidt syd for Danmark.

Jeg er dog blevet ”snydt” på et punkt. Den lejlighed vi bor i, valgte jeg bl.a. fordi den har en fantastisk tagterrasse stor og med udsigt, meeen der er ikke noget sol! Vores ejendom er en etage lavere en naboejendommen så den skygger, fordi solen endnu ikke står så højt på himlen. Heldigvis kan jeg snige mig ind på overboens terrasse som har masser af formiddagssol og ellers er det ud i byen og sidde på Piazzaerne ☕️😎