februar 20, 2022

Hverdag

By Bedi

Vi har været her snart 3 uger, det føles både længe og kort. Kort fordi vi, om lidt mere end 1 uge, skal videre og jeg tænker – oh no allerede. Langt fordi vi hurtigt har fundet en dejlig hverdagsrytme med gåture, oplevelser, god mad og hjemme hygge.

Vi har haft en masse oplevelser og ture på ”ide-listen” og en del er ”krydset af”, men der bliver også meget vi vælger fra. Jeg elsker simpelthen langsommeligheden, at nyde alt det nære (især foråret og solen og kaffen og vinen og pastaen og kæresten…).
Jeg nyder også at der ikke er faste planer og ting der skal nås, men at dagens lyst og energi driver værket. Rolig morgen med kaffe, tjekke vejrudsigt som oftest står på smukt vejr og så ellers trave afsted med et eller andet mål og opleve byen undervejs.

Rom har også så meget at byde på, at vi aldrig bliver færdige, så nu plukker vi bare lidt af hvert og så må de store udflugter blive en anden gang. Tror dog vi når en tur til Tivoli – en mindre by 40 km øst for Rom med antikke ruiner og et stort renaissance haveanlæg, der er på Unescos verdensarv liste. Men Napoli som vi havde planer om at besøge inkl. en overnatning må vente og få sin egen rejse en gang.

For jeg må sande at jeg er meget enig med Dan Turell i hans tekst hyldest til hverdagen

“Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
Der alligevel ikke er helt så kendt
Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter”

Og det gælder også hverdagen i Rom.