februar 18, 2022

Dinosauri i botanisk have

By Bedi

I formiddags kom mit projekt og jeg igennem en vigtig og vellykket milepæl. Det blev naturligvis fejret med en dejlig pasta til frokost på en af de lokale restauranter her i Trastevere. Vi fik faktisk ikke pasta i går, så det var vigtigt at komme på sporet igen.

Herefter stod den på besøg i Roms botaniske have, som er en af vores nærmeste naboer. Haven hedder Orto Botanico di Roma og tilhører universitetet Sapienza. Jeg har jo en kæreste der er total have og plante nørd og jeg må indrømme, at jeg også synes det er spændede, ikke mindst de velduftende krydderurter, der klæder de italienske pastaretter så godt. 

Haven som den kendes i dag har en del år på bagen, etableret i 1883 og rummer hele 12 hektar. Den er faktisk endnu ældre, da den er efterfølger til en botanisk have fra renæssancens tid. I perioden 1659 – 1689 hørte en del af haven til Palazzo Corsini, hvor den svenske dronning Christina boede. Jeg tænker, at hun ikke var så begejstret for det kolde nord.

Og således oplyst kan jeg nævne, at Orto Botanico havde krydret oplevelsen med en Dinosauri udstilling i terrænet – det var ret flot og ret sjovt. På Instagram har jeg lagt en særlig udvalgt fotoserie af de flotte og smukke skabninger.