februar 17, 2022

Foro Italico

By Bedi

Som Bettina lige har skrevet, besøgte vi i går Foro Italico, som blev bygget i perioden 1928 – 1938. Det blev også kaldt Foro Mussolini, selvfølgelig efter Benito Mussolini, eller “Il Duce”, som han blev kaldt.

Foro Italico var et af hans store prestige projekter, og han forventede at Rom ville få tildelt de Olympiske Lege i 1940, men det blev ikke til noget. Tokyo fik tildelt legene, men da Japan og Kina røg i totterne på hinanden, blev værtsskabet givet videre til Helsinki. Det blev så også afblæst, da alle pludselig skulle i krig med alle.

Selv om vi blev mindet om den grimme fascistiske periode i Italien, var det godt at se, at det kæmpe sports kompleks bliver brugt. Rugby, som jeg skrev om forleden, rigtig meget tennis og så huser Stadio Olimpico to af de mindre klubber i Italien 😄, AS Roma og S.S. Lazio.

Begge klubber anser sig selv for værende giganter på både den italienske og europæiske scene, men sandheden er, at Roma har vundet det italienske mesterskab (Scudetti) tre gange og Lazio to gange. Til sammenligning kan jeg som eksempel nævne en anden klub der hedder Juventus, som har vundet 37 mesterskaber.

Nok om det, jeg skulle selvfølgelig også lige tjekke om Henry Froms tyggegummi fra OL i 1960 stadig sad på den ene stolpe. Det gjorde det ikke. Rygtet siger at Real Madrids italienske træner Carlo Ancelotti har fået fingrene i det. Her skal man virkelig være fodboldnørd for at vide hvorfor jeg synes det er sjovt.