februar 6, 2022

Søndag og forårssol

By Bedi

For at kærligheden til italiensk mad ikke overstiger mængden af kalorieforbrænding, valgte vi i dag at tage en lang og smuk travetur i Villa Doria Pamphili. Det er Roms størst anlagte offentlige park fyldt med smukke træer, store grønne bakker, en lystvilla Villa Doria Pamphili fra 1700-tallet med en smukt anlagt have, fontæner og en stor sø.

Sådan en søndag formiddag med høj sol og blå himmel var parken et hyggeligt mylder af motionister, hunde, børnefamilier, fodboldspillere og små flokke af udøvere af tai-chi, fægtning, zumba og stavgangsøvelser. Parken er så stor at der er plads til alle og stadig masser af luft og åbne vidder. Tror vi var de eneste ikke romere, så det er ikke lige her turister på forlænget weekend finder hen.

Det er nu ikke så langt væk, ligger lige efter Gianicolo højen (ikke en af Roms syv høje) som vi bor for foden af. Det er til gengæld en hård start på turen 😅for at komme op på Gianicolo skal du nemlig op ad en meget stejl stigning, til gengæld mødes du så af et fantastisk springvand – Fontana dell’Acqua Paola – og en smuk udsigt over hele byen. Kun små 10 minutter efter kommer man ind i parken og alt er grønt, roligt og fyldt med fugle inkl. små grønne parakitter. Dino har taget løbetøj og sko med i kufferten og han truer med løbetur her i parken en af dagene, jeg nøjes med frisk trav og fuglekiggeri.

Lige indtil frokost tror jeg vi var i fin balance ift. kalorieregnskabet, men så røg der både antipasti og en pasta ind, og fordi det er en søndag også en kaffe og tiramisu – dog ”uno pr duo” (en til deling) – i solen foran Pantheon. Vi må forsøge os med en beskeden dinner og det passer fint på en søndag, hvor mange restauranter er lukket.

Og så er det kampdag – Juventus / Verona kl 20.45 – så der skal vi helt sikkert være hjemme i sofaen. Verden er virkelig blevet lille og godt bundet sammen, vi kan faktisk se serie A på vores Tv2-play app på vores Ipad. Og hvis vi vil kan vi også se vores egen Netflix på lejlighedens smart-tv, så helt ud af vanerne er vi ikke kommet endnu.

I går var vi nu meget italienske og så noget af finalen i Sanremo sangfestival (den der har inspireret til Melodi grandprix, så kender man ligesom genren), den varer i 5 dage og det er pop, glimmer og glitter og Italienerne elsker den – Mahmood e Blanco vandt, et par rigtige popdrenge🕺🏻🕺🏼. Faktisk har Sanremo festivalen været hovednyheden på avisernes forsider lige siden tirsdag, men i dag er det Serie A der er på forsiden – “Forza Juve” e “fino alla fine 🖤🤍”.