februar 3, 2022

Til fest med Italiens præsident

By Bedi

I dag deltog vi i festen, da den genvalgte præsident Sergio Mattarella blev fejret i Rom. Det er den anden periode han skal i gang med. Den italienske præsident bliver valgt for 7 år ad gangen, så han har siddet på posten siden 3. februar 2015. Mattarella er kun 80 år, så han tager lige 7 år mere.

Mattarella er Italiens 12. præsident og efter sin embedstid, bliver præsidenten belønnet med livslangt medlemsskab i det italienske senat.

Begivenheden blev fejret med pomp og pragt – hele den romerske politi styrke var på gaden, militær i galla og jagerfly der brød lydmuren sprøjtede italienske farver ud i æteren.

Det var nu ikke alle der var lige begejstrede. Den sorthårede dame på billedet – i brun skindfrakke – og manden ved siden af hidsede sig op, og med meget voldsomme gloser og fagter viste de deres utilfredshed med at de ikke kunne få lov til at krydse vejen. De meget tålmodige betjente og sikkerhedsfolk ignorerede dem med arrogant elegance, selv om de blev svinet til i en halv times tid.