februar 1, 2022

Vi er landet…

By Bedi

Efter en super hurtig flyvetur og udsøgt service på Singapore air flyet, er vi landet til klar blå himmel og hele 14 grader – åh hvor er det lige hvad man trænger til efter en lang januar.

Vi har lejet en lejlighed i kvarteret Trastevere og den lever fuldstændig op til fotos og forventninger inkl. en stor tagterrasse hvor udsigten inkluderer kig til toppen af Peterskirken – foto øverst.

Som de store pasta elskere vi er, tog det os under 1 time at få overdraget lejligheden og pakke ud, og så stile direkte mod første portion pasta. Min meget Rom kyndige svigerinde Maria, havde anbefalet Salumeria Roscioli. Et helt vidunderligt lille madtempel, egentlig en helt klassisk delikatesseforrretning med alt hvad hjertet kan begære af italienske lækkerier og så er der ellers klemt alle de små borde ind lokalet tillader. Der sidder du så og spiser midt i alle lækkerierne og kan følge folkene bag disken gøre mange af småretterne klar, mens en sværm af venlige tjenere navigerer rundt i mylderet, for stedet er populært og der var fuldt hus.

Vi fik friterede ansjoser med salsa di peperone, små mozarellakugler med stegt zuchinni og saltede ansjoser og så til pastaen, en perfekt cabonara til mig og en lige så perfekt cacio e pepe til Dino begge klassiske romerske pastaretter. Italienerne er meget glade for og tro mod deres lokale pastaretter og i det hele taget glade for deres lokale køkken, egentlig noget vi kunne lære af – spise lokalt dyrkede varer. Det samme gælder vinen, de lokale vine passer altid godt til de lokale retter – vi fik en husets hvidvin i dag, som jeg faktisk har glemt hvad var, men den smagte godt😉.

Jeg har postet fotos af frokosten på vores instagram.

Efter frokosten daskede vi forbi Campo di Fiori hvor jeg købte en buket rosa ranunkler. Som kæmpe blomsterelsker har det altid ærgret mig, at jeg ikke på en lille kort ferie kunne købe blomster til værelset, men nu skal jeg være her så længe, at jeg kan nå at købe flere buketter – næste gang skal det være mimoser💛.

Jeg rundede eftermiddagen af med en siesta lur, hvilket jeg heller aldrig ville syntes jeg havde tid til på en kort ferie – vi er startet godt.