januar 8, 2022

Bettinas drøm om rejsen til Italien

By Bedi

Jeg glæder mig meget til vores rejse og især glæder jeg mig til at være længe afsted, til at det faktisk føles som en rejse og ikke bare en hurtig ferie hvor man skal nå så meget, inden man skal hjem til hverdagen igen.

Jeg læste for nogle år siden bogen “Alle mine morgener på jorden” af Troels Kløvedal og blev meget inspireret af hans ord om forskellen på at rejse og holde ferie – frit citeret siger han, at på ferier rejser du ud og får nogle oplevelser, kommer hjem og sætter nøglen i døren og så er du tilbage i den samme virkelighed, som den samme person.

Men det store eventyr er når du ikke er den samme person, der kommer hjem som den der rejste ud. Du har forandret dig, fordi alt det du har oplevet gør at verden, vennerne, livet og Danmark ikke er helt det samme længere – du har forandret dig.

Vores rejse til Italien er ikke nær så eksotisk eller nær så lang som Troels Kløvedals eventyr, men jeg rejser afsted med samme intention – jeg vil leve i og opleve en anden kultur på en måde der gør, at jeg kommer forandret hjem. Jeg vil nyde langsomt, glide ind i en hverdag i en anden kultur, bryde mine vaner, åbne sanserne og lade mig forandre.

Derudover glæder jeg mig vildt meget til tidligt forår, masser af sol og blomster og italiensk mad hver dag. Jeg glæder mig også til at have masser af tid og ingen faste planer, bare suge Rom og Firenze til mig i små mundfulde, se og opleve ting jeg aldrig ville have tid til at opdage på en forlænget weekend.