
Stærk og krydret tomatsovs der er lynhurtig lavet. Arrabbiata betyder i øvrigt vred , for der skal godt med chilli i så den bliver stærk eller “vred”.
Fastfood
Jeg har altid dåser med hakkede tomater, tørret chilli, hvidløg og parmasan/pecorino i huset (og altid masser af pasta selvfølgelig), så jeg kan til enhver tid hurtigt fremtrylle en penne all`arrabbiata – god løsning istedet for fast food hvis du spørger mig !
Ingredienser
Brug altid de bedste tomater du kan finde (jeg bruger Mutti`s økologiske hakkede tomater). De italienske peperoncini er super til retten, men andre tørrede chilli eller friske kan også bruges, vigtigst er det, at du finder balance mellem at retten skal være stærk, men ikke uspiselig.

Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
pers
|
Ingredienser
- 200-300 gram penne rigate du kan bruge andre former, men gerne nogle der er hule og som kan rumme sovsen
- 1 dåse hakkede tomater eller flåede, de bedste du kan finde
- 2-3 fed hvidløg , i papirtynde skiver
- 2 små peperoncini, finthakkede eller den form for chili du foretrækker, prøv og smag dig frem
- 3-4 spiseskefulde olivenolie
- 1 lille håndfuld revet parmesan eller pecorino
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Bring ca. 4 liter vand tilsat rigeligt salt i kog. Snit hvidløg og hak chilierne fint.
- Varm olien i en dyb pande eller gryde, steg chili og hvidløg kort (må ikke blive brunt) og tilsæt de hakkede tomater. Lad tomatsovsen simre mens pastaen koger færdig - ca. 10 min, smag til med salt og peber.
- Når pastaen er kogt al dente hældes vandet fra og pastaen vendes sammen med tomatsovsen.
- Server med friskrevet parmesan eller pecorino.
Del denne opskrift
5
FEB
2018
FEB
2018
0