Spaghetti alla carbonara
Pastaens svar på æg og bacon, cremet og lækker, en ret alle vil elske.
Antal personer Forberedelses tid
2pers 15min
Tilberedningstid
15min
Antal personer Forberedelses tid
2pers 15min
Tilberedningstid
15min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bring ca. 4 liter saltet vand i kog. Skær guanciale (pancetta eller bacon) i ca. 2 cm store tern. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og rør halvdelen af den revne Pecorino i.
  2. Steg guanciale i olien på en pande ved mellem varme, til det er let sprødt. Tag panden af varmen, den skal være varm, men ikke brandvarm på samme tid som pastaen er kogt færdig.
  3. Kog pastaen, til den er al dente. Hæld vandet fra pastaen, men dræn den ikke helt, der skal stadig være lidt vand ved.
  4. Hæld straks pastaen over i panden med guancialen (pancetta, bacon) og hæld derefter straks de piskede æggeblommer over, mens du rører rundt. Æggene skal ikke størkne som røræg, det vil gøre din spaghetti alla carbonara tør.
  5. Server med friskkværnet peber og revet Pecorino/parmesan.