
Sødme fra broccoli, bid fra chili, krydret salt smag fra ansjoser (som her på ingen måde afgiver fiskesmag) – en af mine pasta favoritter og en dejlig måde, at få brugt den super sunde broccoli på en ny måde.
Ingredienser og pastatype
Du skal bruge en hel broccoli inkl. stokken som hakkes og simrer med ansjos, hvidløg og chili (og bliver til det man kalder en sugo) toppen eller buketterne skal koges med pastaen de sidste 3 minutter. Sugoen skal have lidt længere en pasta kogetiden, så start med den.
En kort form for pastatype f.eks. penne eller orecchiette er godt til denne ret.

Forberedelses tid | 30 min |
Tilberedningstid | 15 min |
Antal personer |
pers
|
Ingredienser
- 1 hel broccoli
- 3 stk ansjosfiletter saltede i olie (dem i glas endelig ikke dem i dåse)
- 2-3 stk chili, finthakket gerne de italienske peperoncini eller anden tørret chili, frisk kan også bruges
- 2 fed hvidløg , finthakkede
- 1-2 spsk olivenolie og evt. en klat smør
- 200-300 gram orecchiette eller anden form for kort pasta, eks. penne rigate
- 1 håndfuld revet parmesan
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Start med at skære broccolihovederne af stilkene (de mørkegrønne buketter), del dem i små buketter og gem dem til senere. Hak hvidløg og chili.
- Skær alt det grove og tørre af broccolistilkene og stokken, skær/hak det i små tern.
- Varm olien - evt. suppleret med en klat smør - i en gryde/sauterpande, tilsæt først ansjosfiletterne og lad dem stege lidt ud hæld derefter hvidløg, chili og de hakkede broccolistilke/stok i og tilsæt evt. et par spks. vand. Det hele skal simre sammen i 8-10 minutter, det skal blive en cremet sugo - bliver det for tørt undervejs, så tilsæt en anelse vand gerne fra pastavandet.
- Bring ca. 4 liter vand tilsat rigeligt salt i kog (timingen skal passe så pastavandet koger når din broccoli sugo skal igang med at simre). Tilsæt broccolihovederne til den kogende pasta når der er 3-4 minutters kogetid tilbage.
- Tag sugoen af varmen. Hæld vandet fra pastaen (gem lidt kogevand), bland halvdelen af osten og lidt af pastavandet i din sugo, den skal være cremet ikke våd. Smag til med salt og peber. Bland pastaen i sugoen, server straks og drys med resten af parmesanen.
Del denne opskrift
13
FEB
2018
FEB
2018
0